Kuukauden auto: Laguna BTCC, maaliskuu 20223

British Touring Car Champion, eli BTCC on Iso-Britanniassa ajettava rata-autokilpailu, sarjaa on ajettu jo vuodesta 1958 eri puolilla sumujen saarta.

Renault kilpaili vuosina 1994-98 alle kaksilitraisten sarjassa hyvällä menestyksellä, sveitsiläinen kuljettaja Alain Menu ajoi alkuvuodet keltaisilla Lagunoilla, kunnes voitti sarjan mestaruuden 1997. Jonka seurauksena seuraava vuonna hänen autoaan koristi numero yksi ja se on juuri tämä vihreä Laguna. Korin väri tulee pääsponsorin kaffepurkin väristä, joka on tässä tapauksessa Nescafe Bled 37.

Sen verran tekniikasta, että autossa on 2 litrainen, nelisylinterinen 310 hevosvoimainen rivimoottori, ei siis V6. Sekä kuusilovinen sekventiaalivaihteisto.

Laguna BTCC
Laguna BTCC

On tässä jonkin verran vaivaa nähty pienoismallitehtaalla, kun ovat muuttaneet siviili-Lagunan kilpuriksi, kori ja osa kojelautaa taitavat olla ainoat samanlaiset osat. Rata-auton maavara on todella pieni, etuspoileri viistää melkein asfalttia ja iso takaspoileri on puolestaan korkealla takaluukun päällä. Kullan väristen OZ-vanteiden päälle on kietaistu Michelin Pilot SX sliksit. Takaikkunalta ovat turhina poistettu jarruvalo, lämmityslangat sekä pyyhin, mitäs niillä kilpurissa.

Laguna BTCC
Laguna BTCC

Sisällä on oikeastaan vain turvakehikko ja viiden pisteen OMP-turvavöillä varustettu kuppipenkki, no onhan siellä myös se ees taas lykittävä vaihdekeppi sekä ilmeisesti sammutusjärjestelmän säiliö. Mittaristo on nostettu aivan ohjauspyörän taakse lähelle kuljettajaa, hauskanen yksityiskohta on takaovien sisäpinnalla olevat suuret Renault-logot.

Laguna BTCC
Laguna BTCC

Pienoismalli on ostettu vuosituhannen vaihteessa vanhaan hyvään aikaan Pirkanmaan Käyttöautosta. Tämä kilpa-auto on valmistettu Portugalissa, myös vanhaan hyvään aikaan.

Valmistaja Vitesse.


Kari Kitti.


Club Renault de Finlande ry
Tämän sivun kuvat on ottanut Kari Kitti, oikeudet pidätetään.
WWW.RENAULTKERHO.NET
postia@renaultkerho.net